Vijeće učenika

E-mail Ispis

Učeničko rukovodstvo:

Predsjednica Vijeća, Selma Hadžijusufović , III1,

Potpredsjednik Vijeća, Emir Kico, IV2,

 

prof. Agić Ajda, koordinator vijeća

 

Najznačajnije aktivnosti koje Vijeće učenika provodi su :

  Dan srednjoškolaca (17.11.) 

 Vijeće učenika je obilježilo Dan srednjoškolaca simboličnim puštanjem balona u dvorištu naše škole uz prigodnu muziku. Također je povodom ovog dana organiziran i party za sve srednjoškolce.

  Humanitarna akcija, "Jedan slatkiš jedno dijete"

 U skopu ove akcije su prikupljeni slatkiši i dodijeljeni paketići djeci iz socijalno ugroženih porodica. Aktivnosti provođenja akcije su završene krajem decembra.

  Ružičasta kutija - kutija koja se nalazi u holu škole u koju učenici mogu ubacivati svoje pohvale, kritike i zahtjeve. Sve pohvale, zaključci i kritike se sumiraju na sastancima Vijeća učenika, a problemi se pokušavaju riješiti na najbolji mogući način.

  Valentinovo (13.02.)

 Dan zaljubljenih je obilježen podjelom pisama učenicima po odjeljenjima, a pisma su prethodno sakupljana u kutiji koja se nalazila u holu škole.

  One billion rising

 "Jedna milijarda ustaje" je akcija koja je urađena u saradnji sa Omladinskim centrom. Akcija predstavlja Dan borbe protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama, gdje smo plesom i pjesmom poslalila poruku široj javnosti o nasilju koje je postalo svakodnevnica, koje je oko nas, a o kojem se šuti ili ga nismo svjesni.

  Prezentacija "No hate"

 Prezentacije su urađene u svim odjeljenjima naše škole, a odnosi se na kampanju protiv govora mržnje na  internetu. Aktivnosti vezane za prezentaciju su realizirane u novembru mjesecu.


 

 

 
 

 

Slučajna slika

skola5.jpg

Statistika

Posjete Sadržajima : 153729
Trenutno aktivnih Gostiju: 30