Informacije o školi

E-mail Ispis

UČENICI

Većina učenika škole živi na području Gornjeg Vakufa - Uskoplja, a manji broj je iz susjednih općina. Zahvaljujući prevozncima autobuske linije su prilagođene početku i završetku školske smjene, jer većina učenika živi u selima i mjesnim zajedncama.

Učenici

Uspjeh i vladanje učenika je zadovoljavajući, kao i organizacija vaspitno-obrazovnog procesa što je postignuto posebnim naporima učenika, profesora i svih zaposlenika. Jedan od preduslova povećanja kvalitete nastave i postizanja boljih reultata u radu je opremanje škole. Školu pohađa 338 učenik, od čega 166 gimnaziju, 16 ekonomsku školu, 22 elektrotehničku, 95 učenika se školuje za frizera i 44 za automehaničara. U školi egzistira 15 odjeljenja.

USLOVI ZA RAD

Nastava se odvija u dijelu zgrade bivšeg Srednjoškolskog centra koja je obnovljena 2002 godine a koju koristi iSrednja škola "Uskoplje". Prostor koji se koristi odgovara broju učenika i zaposlenika u školi.
Škola raspolaže sa 14 učionica, 1 kabinetom, 2 radionice, zbornicom, 3 kancelarije, kafeterijom, prostorom sa knjigama i muški i ženski WC.

Zbornica

Biblioteka

Dvorište, kabinet informaike i fiskulturna sala se koristi sa Srednjom školom "Uskoplje".

 

Slučajna slika

skola.jpg

Statistika

Posjete Sadržajima : 153728
Trenutno aktivnih Gostiju: 29